"Mind Body Studies (MBS), jak pomoci dětem s neuro problémy ".

23.10.2021 23:06

18. a 20.10.2021 proběhl on line kurz "Mind Body Studies (MBS), jak pomoci dětem s neuro problémy ".  

Kurz vedla  Bc. Iveta Varmusová, která  je absolventkou pokročilého výcviku u MBS Academy dr. Feldenkrais Heritage,  ABM s Nancy Aberle, výcviku Movement Lesson u Michelle Turner. Má mnoho dalších kurzů na rozvoj dětí s postižením. To vše spojuje se zkušenosti z praxe  i z vlastního života maminky dítěte s těžkou formou DMO. Specializuje se hodně na oči, emoce a sílu doteku.

Seznámili jsme se s MBS Feldenkrais metodou – pohybovým učením, důležitými milníky, principy rozvoje dítěte ve všech jeho systémech na základě neurovědy a v praxi jsme si vyzkoušeli sílu pohybu. Naučili jsme se , jak povýšit hru na učení dítěte a jeho nervové soustavy, jak zlepšit jeho psychomotorický vývoj. Pohyb je život, je vše, tudíž pohybem ovlivníme nejen motorické funkce, senzoriku, ale i rozumové dovednosti či emoce.

Dozvěděli jsme se  informace  o bloudivém nervu - práci s parasympatickým systémem, stimulací bloudivého nervu. Některým pomáhá u záchvatů či jako prevence, některým od bolesti, některým na lepší trávení.  Pracovali jsme s doteky  - jaké typy doteků máme, jak dotekem učit i to jak fungují oči - oči jako součást funkčního pohybu, oči jako brzda, oči jako indikátor neuro problému.

Ohlasy na kurz byly skvělé, informace rodičům pomohou rozvíjet jejich děti. Ivetě Varmus děkujeme za vstřícný přístup, profesionálně vedený a informacemi nabitý kurz.

 

Spolufinancováno z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci projektu "S Anulikou pro zdraví". Děkujeme!